Page House and Gallery

Built, 2017
Berkeley, California
Photographs: Naho Kubota


Accommodating an extensive and rotating collection of contemporary ceramic art, the house/gallery is in a mixed-used, light-industrial neighborhood. The form is a twenty-eight-foot cube, determined in part by the choice of a four-foot square porcelain panel for the building’s facade and surrounding patio. The monochrome exterior is also related to the tile, to which metals and window shades are color-matched. Most walls house pockets for doors and windows--a doubling of the house that also conceals infrastructural elements. Organizationally, the division of the interior is based on a recursive diagram, with walls branching off a switchback stair.




K-12 Sports Complex

In Progress
Nashik, India




Laurent House

In Progress
Santa Cruz, California



This house occupies the rear portion of an exceptionally long, anomalous site set within the urban fabric of Santa Cruz. An existing house at the front of the property will be converted to an Accessory Dwelling Unit, allowing for a new single family house to be constructed on the site. The house is a 1,600 square-foot, low-lying structure that is nestled into the existing landscape. The house, organized around an equal division of living and sleeping quarters, bends at its midpoint to preserve existing mature trees. That midpoint occurs at the thinnest portion of the plan, where the roof rises to a peak and unifies two halves of the project.



On Off-squares

Drawing Research
2019


This animated drawing reconstructs several scenarios of “off-square” sites from Sebastiano Serlio’s On Situations. Serlio approaches the problem of site irregularities in practical terms. Each scenario lays out problems an architect might encounter in everyday practice and offers strategies for their resolution: courtyards, stairs, the expressive potential of ‘poche’: these and other elements mediate the situated symmetries of the examples.  

Published in PLAT 8.0: Simplicity

Kains Addition

Built, 2018
Albany, California  


This project is a new bedroom wing addition to a 1916 bungalow. The interior walls of the old house are cleared to create a space for communal use by the family. A difference in section between the bungalow and the rear yard drives the design, revealed in the unusual condition of a large window between an outdoor deck and the corridor of the addition. The dimensions of the window are at once generous and strange, determined by the width of the deck and the datum of door heights in the addition.